ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL :

210-9700170 & 210-9755105 bonustrv@gmail.com
Top
 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 3ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 3ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ

το άτομο

10-12/5/2024 3ήμερη

MΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο πολυτελές θέρετρο της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

‘’ ΗΟΤΕL LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4****

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ  

ΛΙΜΝΕΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ(ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ) – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

 

ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 10/5/2024

7:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ για ΛΑΜΙΑ στάσεις καθ’ οδών. Κατόπιν για   ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΓΡΕΒΕΝΑ  και φτάνουμε στην γραφική πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, η οποία περιβάλλεται από τη Λίμνη Ορεστιάδας που θεωρείται μορφολογικά η ωραιότερη λίμνη της Ελλάδος και ένα από τα μαγευτικότερα σκηνικά της Δυτικής Μακεδονίας, θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε την ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα την γύρω περιοχή. Εν συνεχεία για το πολυτελές ξενοδοχείο ‘’ LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4**** τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση και επίσκεψη στο ΔΙΣΠΗΛΙΟ τον πρώτο λιμναίο οικισμό του 5000π.χ. με πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής(έξοδα ατομικά). Κατόπιν θα επισκεφτούμε τις πανέμορφες ΠΡΕΣΠΕΣ (Μικρή και Μεγάλη) με τους γνωστούς ελληνικούς υδροβιότοπους. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τον ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟ και το νησάκι του ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ με την καλαίσθητη γέφυρα του και θα καταλήξουμε στο τελευταίο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία τους ΨΑΡΑΔΕΣ της Μεγάλης ΠΡΕΣΠΑΣ παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, να κάνουμε τα ψώνια μας στα περίφημα γουναράδικά της και να περπατήσουμε στις όχθες της πανέμορφης λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ με τα πετρόχτιστα σπίτια του που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. στο όρος Βίτσι σ’ ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών για πολλούς το ομορφότερο χωριό της βόρειας Ελλάδος, το Αλπικό στολίδι της Μακεδονίας. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το περιβαλλοντικό κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ(φύλαξη και προστασία της ΑΡΚΟΥΔΑΣ)(έξοδα ατομικά),  Εν συνεχεία για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ παραμονή, γεύμα. Συνεχίζουμε για ΛΑΜΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδών.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 180 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Εισιτήριο του πούλμαν, 2) το πολυτελές ξενοδοχείο ‘’ LIMNEON RESORT & SPA ‘’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια (4km από το κέντρο της ΚΑΣΤΟΡΙΑ , 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ , 4) τα 2 Δείπνα, 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 8) Φ.Π.Α.

*

*

*

*

*

*

*

 

10-12/5/2024 3ήμερη

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

( Στο ‘’ HOTEL ΑΝΕSIS DELUXE 3*** PLUS ‘’ )

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ  – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ   – ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5/2024

7:30 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:45π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. ΛΑΜΙΑ στάση καθ’ οδόν. Κατόπιν για ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ – ΒΙΤΟΛΗ και αρχίζουμε ν’ ανεβαίνουμε τον ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ για να φτάσουμε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της ηπειρώτικης Ελλάδας , πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ για να καταλήξουμε στο προάστιο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ παραμονή, γεύμα στην φύση, κάτω από τα πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά που πηγάζουν από τον ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ ποταμό. Εν συνεχεία για το χωριό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ‘’ ANESIS DELUXE ‘’ 3***plus κοντά στην πλατεία του. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ , διατηρητέος οικισμός με πολλά αρχοντικά ανάμεσα στα έλατα, στάση στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία του χωριού. Εν συνεχεία για το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ που απλώνεται σε μία καταπράσινη περιοχή από έλατα, στάση. Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ που βρίσκεται χτισμένο σ’ έναν απόκρημνο βράχο, με την εικόνα της Παναγίας και το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, προσκύνημα. Κατόπιν για φαγητό  στην περιοχή του ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο(Mε Ζωντανή Μουσική). Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρυτανίας γεμάτο με έλατα και φτάνουμε στην τεχνητή λίμνη ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ όπου θα διασχίσουμε την ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ πάνω από την λίμνη που συνδέει τους Νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, στάση για ν’ απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας για ΑΓΡΙΝΙΟ και φτάνουμε στην περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΑΝΤΙΡΡΙΟ όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα για ΡΙΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ με την ανάλογη στάση καθ’ οδόν.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 170 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) Το ξενοδοχείο ‘’ ANESIS DELUXE ‘’ 3*** PLUS σε δίκλινα δωμάτια μέσα στο KAΡΠΕΝΗΣΙ, 3) Τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) Τα 2 Δείπνα, 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator),  8) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

*

10-12/5/2024 3ήμερη

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ

Το Ταξίδι στο νησί της ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της

και ν’ ανακαλύψουμε τις άγριες ομορφιές του νησιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5/2024    

Αναχώρηση 06:00π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 06:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ για το ΛΙΜΑΝΙ της ΡΑΦΗΝΑΣ. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στο Νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Με το πούλμαν του γραφείου, που θα ταξιδέψει κι αυτό μαζί μας θα μεταφερθούμε στην όμορφη παραλία Κιόνια*. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ουζάκι ή μια μπύρα με το φαγητό μας σε κάποιο από τα παραλιακά ταβερνάκια. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, Τακτοποίηση και ξεκούραση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

*Στα Κιόνια (κίονες) υπάρχουν τα υπολείμματα του ναού του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα. ‘Ήταν τεράστιος και  ξακουστός. Από εδώ περνούσαν πρώτα οι προσκυνητές που κατευθύνονταν στο ιερό νησί της Δήλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2024    

Μετά το πρωινό θα αρχίσει η γνωριμία μας με το νησί. Πρώτος μας σταθμός  η Μονή στο Κεχροβούνι που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ η απλή, η ταπεινή, η αγνή μοναχή Πελαγία  οραματίστηκε την εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, που άλλαξε τη ζωή των Τηνίων. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τα βόρεια και  αφού περάσουμε τα χωριά «Βωλάξ», Ταραμπάδο, Καρδιανή, Υστέρνια, αλλά και άλλα μικρότερα, θα βρεθούμε στον Πύργο. Ο Πύργος είναι η πατρίδα του μαρμάρου και των μαρμαράδων.* Στα στενά δρομάκια του χωριού βρίσκονται δεκάδες εργαστήρια σύγχρονων καλλιτεχνών. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε μουσεία που έχουν σχέση με το μάρμαρο. Το Μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών, το Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών, το Μουσείο  Μαρμαροτεχνίας της Τράπεζας Πειραιώς  και το σπίτι-Μουσείο του μεγάλου Τήνιου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά. Καφεδάκι και γλυκό στην πλατεία του χωριού. Σε μικρή απόσταση από τον Πύργο βρίσκεται ο Πάνορμος. Ένα ψαροχώρι  ήρεμο και γαλήνιο. Εδώ θα φάμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στη Χώρα και στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο . Διανυκτέρευση.

*Τηνιακοί μαρμαράδες  διακόσμησαν όλα τα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας. Επίσης  Τηνιακοί μαρμαράδες πήραν μέρος στην αναστήλωση της  Ακρόπολης και του Ναού του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5/2024  

Μετά το πρωινό μας η ημέρα θα είναι αφιερωμένη  στην Μεγαλόχαρη, την Παναγία της Τήνου. Θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας. Το πούλμαν θα μας πάει ως τον περίβολο της εκκλησίας. Η Παναγία λειτουργείται καθημερινά και οι προσκυνητές  είναι εκατοντάδες. Μην ξεχάσετε μετά τη λειτουργία να προσκυνήσετε και στο χώρο κάτω από το ναό, στο σημείο της Εύρεσης (εδώ υπάρχει και αγίασμα), στο παρεκκλήσιο της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας και ακόμη να σταθείτε μπροστά στο Μαυσωλείο της «Έλλης» που τορπιλίστηκε το 1940….Ακόμη να θυμάστε πως στον αύλειο χώρο του ναού  υπάρχουν μουσεία και συλλογές που μπορείτε να επισκεφθείτε. Στους δρόμους από το ναό ως τη θάλασσα υπάρχουν καταστήματα με αναμνηστικά, με τοπικά προϊόντα  αλλά και εστιατόρια και ταβερνάκια για το μεσημεριανό μας  φαγητό. Το μεσσημεράκι θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής με την ευχή οι επικλήσεις μας προς την Παναγία να ευοδωθούν…. Φτάνουμε στο λιμάνι της ΡΑΦΗΜΑ και από εκεί για ΟΜΟΝΟΙΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 195 Β/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘’ ΑΕOLOS BAY ‘’ 3*** σε δίκλινα δωμάτια στο λιμάνι της ΤΗΝΟΥ, 3) τα 2 πρωινά, 4) τα εισιτήρια του πλοίου A/R (ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟ-ΡΑΦΗΝΑ), 5) Αρχηγό-Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator),  8) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

17-19/5/2024 3ήμερη

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο ‘’ HOTEL GRAND SERAI CONGRESS & SPA ‘’ 5*****

(Το πολυτελές αυθεντικό παλάτι των Ιωαννίνων)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ  – ΜΕΤΣΟΒΟ 

ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ  –  ΚΑΛΠΑΚΙ  – ΝΗΣΑΚΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5/2024

7:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ στάση καθ’ οδόν. Κατόπιν για ΡΙΟ όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα για ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ στάση καθ’ οδόν και φτάνουμε στο  ΜΕΝΙΔΙ  παραμονή, γεύμα. Εν συνεχεία για ΑΡΤΑ και φτάνουμε στο ΜΠΙΖΑΝΙ όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τα Κέρινα Ομοιώματα(έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ‘’ GRAND SERAI CONGRESS & SPA ‘’ 5*****  που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ελεύθεροι για μία πρώτη γνωριμία της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΑΛΠΑΚΙ, επίσκεψη στο πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για ΚΟΝΙΤΣΑ , που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις κορυφές της ΓΚΑΜΗΛΑΣ και του ΣΜΟΛΙΚΑ σε υψόμετρο 600 μ.  στάση. Κατόπιν για την ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ επίσκεψη. Εν συνεχεία για το Κεντρικό Ζαγόρι όπου μέσω ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΩΝ θα φτάσουμε στο γραφικό χωριό των ΖΑΓΟΡΙΩΝ το ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ που δεσπόζει στη χαράδρα του ΒΙΚΟΥ με την μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του , παραμονή, γεύμα. (Μέσω μιας σύντομης πεζοπορίας μπορούμε να επισκεφτούμε την Μονή ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  όπου από το μικρό μπαλκόνι της θα δούμε με κομμένη την ανάσα το απόκοσμο θέαμα της χαράδρας του ΒΙΚΟΥ ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου). Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ με προαιρετική μετάβαση στο ΝΗΣΑΚΙ της Παμβώτιδας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλί Πασά. Το νησάκι περιβάλλεται από οκτώ Μοναστηριακά συγκροτήματα. Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο σημαντικό τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στα κελιά του σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλί Πασά και τον θανάτωσαν. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εξαίρετα δείγματα λαϊκής τέχνης και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα γλυκά απ’ όπου θα μπορέσουμε να ψωνίσουμε. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/2024

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το όμορφο ΜΕΤΣΟΒΟ που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150μ. στην οροσειρά της Πίνδου, με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια από πέτρα και ξύλο, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιοθέατα όπως το Αρχοντικό του Τοσίτσα, την πινακοθήκη του Αβέρωφ, την Μητρόπολη της Αγ. Παρασκευής και τα μοναδικά προϊόντα παραγωγής τους, στάση. Εν συνεχεία για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΛΑΜΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 180 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘GRAND SERAI CONGRESS & SPA ‘’ 5***** στο κέντρο της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε δίκλινα δωμάτια, 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) Τα 2 Δείπνα σε μπουφέ, 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 8) Φ.Π.Α

*

*

*

*

*

*

*

*

24-26/5/2024 3ήμερη

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο ‘’ CAPSIS HOTEL ‘’ 4****

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ(ΑΡΙΔΑΙΑΣ) – ΕΔΕΣΣΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ & ΒΕΡΓΙΝΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ

 ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5/2024

7:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΜΙΑ στάσεις καθ’ οδόν. Κατόπιν  γεύμα καθ’ οδόν επί της εθνικής οδού. Συνεχίζουμε για την όμορφη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, επίσκεψη στον πολιούχο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ, στον Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Αριστοτέλους και βόλτα στον παραλιακό δρόμο με θέα τον Θερμαϊκό.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ‘’ CAPSIS ‘’ 4**** . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΕΛΛΑ, επίσκεψη(έξοδα ατομικά) στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της. Πλήθος επισκεπτών συρρέουν απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη για να δουν από κοντά την Αγορά της Πέλλας και τα ευρήματα των ανασκαφών της Αρχαίας πόλης που γνώρισε πρωτοφανή πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη στην εποχή της. Εν συνεχεία για ΛΟΥΤΡΑΚΙ και φτάνουμε στα ξακουστά ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ επίσκεψη(μπάνιο προαιρετικό). Συνεχίζουμε για ΕΔΕΣΣΑ επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΕΡΟΙΑ για να φτάσουμε στον Αρχαιολογικό χώρο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ, (Θα έχουμε και τοπικό Ξεναγό) επίσκεψη στο Μουσείο,(έξοδα ατομικά). Επίσης θα επισκεφτούμε και το ΝΕΟ Αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, που περιλαμβάνει το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’. Το κεντρικό μουσειακό κτήριο που σχεδιάστηκε θα γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών. Εδώ θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη» (Έξοδα ατομικά).  Επιστροφή για ΑΘΗΝΑ με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν για φαγητό και café.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 185 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘’ CAPSIS ‘’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια στην πόλη της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) τα 2 Δείπνα σε μπουφέ, 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) Ο τοπικός ξεναγός στην ΒΕΡΓΙΝΑ, 7) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 8) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 9) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

 

24-26/5/2024 3ήμερη

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

Το Ταξίδι στα

ΚΥΘΗΡΑ

Στο Hotel «ΚΥΤΗΕΑ RESORT» 4**** 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5/2024

6:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 6:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση. Εν συνεχεία για ΣΠΑΡΤΗ – ΣΚΑΛΑ και εφόσον κάνουμε μια ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν θα φτάσουμε στην ΝΕΑΠΟΛΗ παραμονή, γεύμα και επιβίβαση το μεσημέρι στο πλοίο για το ταξίδι μας στα ΚΥΘΗΡΑ. Άφιξη στο λιμάνι του ΔΙΑΚΟΦΤΙ και συνεχίζουμε για την ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/2024

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Παναγία της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ. Εν συνεχεία για την πρωτεύουσα του νησιού την ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο χρώμα, τα γραφικά δρομάκια και το κάστρο της, επίσκεψη. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο ΚΑΨΑΛΙ με το γραφικό λιμάνι και τους πανέμορφους κολπίσκους της, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Κατόπιν μέσω ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΤΩ ΛΙΒΑΔΙ – ΛΙΒΑΔΙ – ΔΟΚΑΝΑ – ΑΡΑΙΟΙ θα φτάσουμε στον ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ένα καταπράσινο χωριό με τρεχούμενα νερά και καταρράκτη για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5/2024

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ΜΗΤΑΤΑ – ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ και καταλήγουμε στον ΑΒΛΕΜΟΝΑ για καφέ. Εν συνεχεία για το λιμάνι του ΔΙΑΚΟΦΤΙ επιβίβαση στο πλοίο για ΝΕΑΠΟΛΗ άφιξη, γεύμα και συνεχίζουμε για ΣΠΑΡΤΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 240 Η/Β  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘KYTHEA RESORT ‘’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια στην ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ – ΚΥΘΗΡΑ, 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) τα 2 Δείπνα σε μπουφέ, 5) τα εισιτήρια του πλοίου A/R (ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ) , 6) Αρχηγό – Συνοδό, 7) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 8) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 9) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

 

31/5 – 2/6/2024 3ήμερη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΚΥΘΝΟ

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

(Με διαμονή στο «ΚΥΤΗNOS BAY» 3***plus)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5/2024

Αναχώρηση 6.00π.μ από ΠΕΙΡΑΙΑ και 6.15π.μ από ΟΜΟΝΟΙΑ για το λιμάνι του ΛΑΥΡΙΟΥ  και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό τον παράδεισο των Δυτικών Κυκλάδων την πανέμορφη ΚΥΘΝΟ. Άφιξη στο λιμάνι του νησιού το ΜΕΡΙΧΑ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον παραθαλάσσιο οικισμό ΚΑΝΑΛΑ. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Κανάλας που βρίσκεται χτισμένη σε μια από τις ωραιότερες πευκόφυτες ακρογιαλιές του νησιού. Εδώ φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Κανάλας, προστάτιδας της Κύθνου. Συνεχίζουμε για το νοτιότερο άκρο της Κύθνου όπου βρίσκεται ο οικισμός του Αγίου Δημητρίου με την ομώνυμη παραλία με τα μεγάλα αλμυρίκια και τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ που βρίσκονται χτισμένα βοριοανατολικά του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση…

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6/2024

Πρωινό και κατόπιν αναχωρούμε για το λιμάνι του ΜΕΡΙΧΑ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία (έξοδα ατομικά) να επισκεφθούμε με καραβάκι την ξεχωριστή παραλία της ΚΟΛΩΝΑΣ. Πρόκειται για μια αμμουδιά 240 μέτρων περίπου που ενώνει το νησί της ΚΥΘΝΟΥ με μια μικρή βραχονησίδα. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ΜΕΡΙΧΑ και κατόπιν στο ξενοδοχείο μας στα ΛΟΥΤΡΑ για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τη ΜΕΣΣΑΡΙΑ ή αλλιώς ΧΩΡΑ. Αυτός ο όμορφος και γραφικός τόπος με τα κατάλευκα σπιτάκια, τα φρεσκοβαμμένα δρομάκια τις όμορφες εκκλησίες, καταστήματα εστιατόρια και μπαρ θα σας καταπλήξει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση…

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6/2024

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ΔΡΥΟΠΙΔΑ (ΧΩΡΙΟ), ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε κοιλάδα, αθέατο από τη θάλασσα. Εκεί ζούσαν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού οι ΔΡΥΟΠΕΣ. Επίσκεψη στο σπήλαιο ΚΑΤΑΦΥΚΙ χρόνος για καφέ και βόλτα… Το μεσημέρι θα μας βρει στο ΜΕΡΙΧΑ. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιβίβαση στο καράβι για ΛΑΥΡΙΟ και από εκεί για ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ :  235 Β/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘’ KYTHNOS BAY ‘’ 3***plus σε δίκλινα δωμάτια στην παραλία των ΛΟΥΤΡΩΝ, 3) τα 2 πρωινά, 4) τα εισιτήρια του πλοίου ΛΑΥΡΙΟ-ΚΥΝΘΟ-ΛΑΥΡΙΟ A/R , 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο,  7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 8) Φ.Π.Α

 *

*

*

*

*

*

*

 

7-9/6/2024 3ήμερη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΣΚΥΡΟ

(Στο Hotel ‘’ SKYROS PALACE ‘’ 4****)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6/2024

6:00 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 6:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. Στάση καθοδόν και φτάνουμε στην ΚΥΜΗ επιβίβαση στο καράβι και μετάβαση στα ΛΙΝΑΡΙΑ το γραφικό λιμάνι της ΣΚΥΡΟΥ, άφιξη και συνεχίζουμε για την παραλία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την παλιά χώρα της ΣΚΥΡΟΥ που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου, στην σκιά ενός μεσαιωνικού κάστρου, με τα παραδοσιακά καλντερίμια και την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/6/2024

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς. Εν συνεχεία αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το βόρειο μέρος του νησιού που είναι κατάφυτο από πυκνά πευκοδάση που πολλές φορές φτάνουν μέχρι την θάλασσα, παραδοσιακά άσπρα σπιτάκια και πανέμορφες παραλίες με γαλήνια ατμόσφαιρα και πεντακάθαρα νερά. Εκεί θα συναντήσουμε την ΑΤΣΙΤΣΑ γραφικό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο με πολλούς γραφικούς κολπίσκους, στάση. Κατόπιν για τον οικισμό ΜΑΓΑΖΙΑ που βρίσκεται κάτω από την ΧΩΡΑ με την αμμουδερή παραλία της, παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο.(Προαιρετική επίσκεψη στην ΧΩΡΑ). Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/6/2024

Μετά το πρωινό  θα μεταβούμε στην Χώρα για μια τελευταία βόλτα , ψωνίζοντας  τα απαραίτητα αναμνηστικά του νησιού. Εν συνεχεία για το λιμάνι ΛΙΝΑΡΙΑ γεύμα(προαιρετικό) και επιβίβαση στο καράβι για ΚΥΜΗ. Άφιξη και αναχώρηση για ΕΡΕΤΡΙΑ στάση. ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 210 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) τo ξενοδοχείο ‘SKYROS PALACE ’’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια στην παραλία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ της ΣΚΥΡΟΥ, 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) τα 2 Φαγητά(γεύμα και δείπνο) σε μπουφέ(περιλαμβάνει κρασί, μπύρα, αναψυκτικά), 5) Αρχηγό – Συνοδό, 6) τα εισιτήρια του πλοίου A/R, 7) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο,  8) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 9) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

 

14-16/6/2024 3ήμερη

ΝΗΣΟΣ ΤΡΙΖΟΝΙΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟ

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Στο ‘’ HOTEL NAFS ‘’ 4****

στην παραλία ΨΑΝΗ της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΝΩ ΧΩΡΑ – ΕΛΑΤΟΥ 

ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΔΕΛΦΟΥΣ – ΑΡΑΧΟΒΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6/2024

7:30 π.μ. αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ και 7:45π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. ΚΑΣΤΡΟ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ στάση καθ’ οδόν . Συνεχίζουμε για ΑΡΑΧΟΒΑ – ΔΕΛΦΟΥΣ επίσκεψη(έξοδα ατομικά)  στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της. Κατόπιν για το γραφικό ΓΑΛΑΞΙΔΙ παραμονή, γεύμα. Το απογευματάκι θα καταλήξουμε στην γραφική ΝΑΥΠΑΚΤΟ και στο ξενοδοχείο ‘’ ΝAFS ‘’ 4**** μπροστά στην παραλία ΨΑΝΗ, τακτοποίηση στα δωμάτια με υψηλά πρότυπα ποιότητας στη λειτουργία και στις υπηρεσίες σ’ ένα περιβάλλον με άψογη αισθητική. Ελεύθεροι για μία πρώτη γνωριμία και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι της. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2024

Μετά το πρωινό αναχωρούμε και ανεβαίνουμε για να γνωρίσουμε τα ορεινά χωριά της ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. Εφόσον περάσουμε από ΛΙΜΝΙΤΣΑ και ΤΕΡΨΙΘΕΑ θα φτάσουμε στην ΑΝΩ ΧΩΡΑ το ωραιότερο χωριό της ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ πνιγμένο στα έλατα, στάση. Εν συνεχεία για ΕΛΑΤΟΥ παραμονή, γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθεροι για βόλτα και φαγητό στο γραφικό λιμανάκι της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/6/2024

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το χωριό ΣΠΗΛΙΟ(οικισμός ΧΑΝΙΑ) για να επιβιβαστούμε στο καραβάκι και να μας μεταφέρει σε κοντινή απόσταση στην Νήσο ΤΡΙΖΟΝΙΑ, ένα κρυφό καταπράσινο παράδεισο στον Κορινθιακό κόλπο. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο πανέμορφο φυσικό λιμανάκι του νησιού που αγκυροβολούν πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην απόλυτη ηρεμία του τόπου. Παραμονή για μπάνιο και γεύμα σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. Εν συνεχεία για ΑΝΤΙΡΡΙΟ  και διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα για ΡΙΟ – ΣΕΑ ΒΕΛΟΥ Ε.Ο. στάση καθ’ οδόν.  ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 160 Β/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) Το ξενοδοχείο ‘NAFS ‘’ 4**** σε δίκλινα δωμάτια στην παραλία ΨΑΝΗ της NAYΠΑΚΤΟΥ , 3) Τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) Αρχηγό – Συνοδό, 5) το καραβάκι για τα ΤΡΙΖΟΝΙΑ A/R, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 8) Φ.Π.Α.

 *

*

*

*

*

*

*

 

14-16/6/2024 3ήμερη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ

Το Ταξίδι στο νησί της ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Για να προσκυνήσουμε την θαυματουργεί εικόνα της

και ν’ ανακαλύψουμε τις άγριες ομορφιές του νησιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6/2024    

Αναχώρηση 06:00π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 06:15π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ για το ΛΙΜΑΝΙ της ΡΑΦΗΝΑΣ. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στο Νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Με το πούλμαν του γραφείου, που θα ταξιδέψει κι αυτό μαζί μας θα μεταφερθούμε στην όμορφη παραλία Κιόνια*. Εκεί θα απολαύσουμε ένα ουζάκι ή μια μπύρα με το φαγητό μας σε κάποιο από τα παραλιακά ταβερνάκια. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, Τακτοποίηση και ξεκούραση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

*Στα Κιόνια (κίονες) υπάρχουν τα υπολείμματα του ναού του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα. ‘Ήταν τεράστιος και  ξακουστός. Από εδώ περνούσαν πρώτα οι προσκυνητές που κατευθύνονταν στο ιερό νησί της Δήλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6/2024    

Μετά το πρωινό θα αρχίσει η γνωριμία μας με το νησί. Πρώτος μας σταθμός  η Μονή στο Κεχροβούνι που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ η απλή, η ταπεινή, η αγνή μοναχή Πελαγία  οραματίστηκε την εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, που άλλαξε τη ζωή των Τηνίων. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τα βόρεια και  αφού περάσουμε τα χωριά «Βωλάξ», Ταραμπάδο, Καρδιανή, Υστέρνια, αλλά και άλλα μικρότερα, θα βρεθούμε στον Πύργο. Ο Πύργος είναι η πατρίδα του μαρμάρου και των μαρμαράδων.* Στα στενά δρομάκια του χωριού βρίσκονται δεκάδες εργαστήρια σύγχρονων καλλιτεχνών. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε μουσεία που έχουν σχέση με το μάρμαρο. Το Μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών, το Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών, το Μουσείο  Μαρμαροτεχνίας της Τράπεζας Πειραιώς  και το σπίτι-Μουσείο του μεγάλου Τήνιου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά. Καφεδάκι και γλυκό στην πλατεία του χωριού. Σε μικρή απόσταση από τον Πύργο βρίσκεται ο Πάνορμος. Ένα ψαροχώρι  ήρεμο και γαλήνιο. Εδώ θα φάμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στη Χώρα και στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο . Διανυκτέρευση.

*Τηνιακοί μαρμαράδες  διακόσμησαν όλα τα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας. Επίσης  Τηνιακοί μαρμαράδες πήραν μέρος στην αναστήλωση της  Ακρόπολης και του Ναού του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/6/2024  

Μετά το πρωινό μας η ημέρα θα είναι αφιερωμένη  στην Μεγαλόχαρη, την Παναγία της Τήνου. Θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας. Το πούλμαν θα μας πάει ως τον περίβολο της εκκλησίας. Η Παναγία λειτουργείται καθημερινά και οι προσκυνητές  είναι εκατοντάδες. Μην ξεχάσετε μετά τη λειτουργία να προσκυνήσετε και στο χώρο κάτω από το ναό, στο σημείο της Εύρεσης (εδώ υπάρχει και αγίασμα), στο παρεκκλήσιο της Αγίας Πελαγίας της Τηνίας και ακόμη να σταθείτε μπροστά στο Μαυσωλείο της «Έλλης» που τορπιλίστηκε το 1940….Ακόμη να θυμάστε πως στον αύλειο χώρο του ναού  υπάρχουν μουσεία και συλλογές που μπορείτε να επισκεφθείτε. Στους δρόμους από το ναό ως τη θάλασσα υπάρχουν καταστήματα με αναμνηστικά, με τοπικά προϊόντα  αλλά και εστιατόρια και ταβερνάκια για το μεσημεριανό μας  φαγητό. Το μεσσημεράκι θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής με την ευχή οι επικλήσεις μας προς την Παναγία να ευοδωθούν…. Φτάνουμε στο λιμάνι της ΡΑΦΗΜΑ και από εκεί για ΟΜΟΝΟΙΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 215 Β/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘’ ΑΕOLOS BAY ‘’ 3*** σε δίκλινα δωμάτια στο λιμάνι της ΤΗΝΟΥ, 3) τα 2 πρωινά, 4) τα εισιτήρια του πλοίου A/R (ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟ-ΡΑΦΗΝΑ), 5) Αρχηγό-Συνοδό, 6) Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator),  8) Φ.Π.Α.