ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL :

210-9700170 & 210-9755105 bonustrv@gmail.com
Top
 

ΠΟΛΩΝΙΑ 7 ημέρες, 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΛΩΝΙΑ 7 ημέρες, 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2023

745 € το άτομο

ΠΟΛΩΝΙΑ
7 ημέρες, 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2023

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ με τη SKY EXPRESS.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μία βαλίτσα (20 κ.), μια χειραποσκευή (8 κ.) και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Τρεις (3) διαν/σεις στην Κρακοβία και τρεις (3) διαν/σεις στη Βαρσοβία σε κεντρικά ξενοδοχεία 4 αστέρων.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 • Η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 • Η είσοδος στα Αλατωρυχεία, είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
7 Ημέρες
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για  τη Βαρσοβία.  Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στην Κρακοβία.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, πρώτη γνωριμία με την πόλη και διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης.   Θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α.  Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτες εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.  Επιστροφή στην Κρακοβία και συνέχεια της περιήγησης.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο  αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια.  Ακολούθως αναχωρούμε για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας.  Συνέχεια του ταξιδιού μας για τη Βαρσοβία.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5
5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσας της Πολωνίας. Γραφικές γειτονιές, πανέμορφες πλατείες, υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και μόδα με άποψη, έντονη πολιτιστική ζωή, δίνουν τον παλμό στην πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου πιο δυνατή. H παλιά πόλη και τα παλάτια, οι καλλιτεχνικές γειτονιές και τα μουσεία, αλλά και τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν τη Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο αντιθέσεις.  Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών.  Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί.  Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6
6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΝ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή  στο Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ωραίας παλιάς πόλης.  Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου  δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας.  Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας,  ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας  από το κάστρο, από την πύλη Grodzka.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βαρσοβία.
7
7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη και για τα τελευταία μας ψώνια.  Περπατήστε στην οδό Nowy Swiat με τα υπέροχα καταστήματα και εστιατόρια.  Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
ΗΜ. ΑΝΑΧ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2-ΚΛΙΝΟ                                1-ΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
7 31/10 NOVOTEL KRAKOW CENTRUM  4*  (κεντρικό !!) NOVOTEL WARSZAWA CENTRUM 4* (κεντρικό !!) Πρωινό 745 +235€ Περιλαμβάνονται
Προαιρετική εκδρομή: Λούμπλιν 60€ Προαγορά 40€ *Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο *Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
31/10     ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ           GQ 770                  12.40 –14.15

06/11     ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ           GQ 771                  15.15 – 18.45