ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL :

210-9700170 & 210-9755105 bonustrv@gmail.com
Top
 

Περού

Περού και Νησί του Πάσχα

Περού : Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός...
Νησί του Πάσχα : Μια αινιγματική γη, μια μικροσκοπική κηλίδα στο Νότιο Ειρηνικό...

Περού

Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και ιστορία χιλιάδων ετών, απολαμβάνει 11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος. Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου. Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν την χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες!

Νησί του Πάσχα

Το Νησί του Πάσχα ή Ράπα Νούι (Rapa Nui), όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο μέρος του κόσμου – η Ταϊτή βρίσκεται περίπου 2.600 ναυτικά μίλια δυτικά και η Χιλή, στην οποία έχει προσαρτηθεί από τα τέλη του 19ου αιώνα, απέχει 2.300 ναυτικά μίλια!

Τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι Πολυνήσιοι ανακάλυψαν το νησί περίπου το 400 μ.Χ., οδηγούμενοι, σύμφωνα με τον μύθο, από τον Χότου Ματούα (Hotu Matua) και την οικογένειά του. Σε αυτό το ηφαιστειογενές, τριγωνικού σχήματος, νησί βρίσκονται τα περίφημα μονολιθικά κολοσσιαία αγάλματα Μοάι (Moai), πολλά από τα οποία φέρουν κυλινδρικά “καπέλα” από κόκκινη ηφαιστειογενή πέτρα, τα λεγόμενα πουκάο. Αρκετά από τα Μοάι είχαν ή έχουν τοποθετεί πάνω σε τελετουργικά κτίσματα/πλατφόρμες, τα Άχου (Ahu). Σε μεταγενέστερες περιόδους η λατρεία του Bird Man (Άνθρωπος-Πουλί) ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η επίτευξη συγκεκριμένων δοκιμασιών τον καθιστούσε κυβερνήτη για περίοδο ενός έτους με ειδικές τιμές και προνόμια.

Καλό να γνωρίζετε...

Χώρα
Περού
Γλώσσα
Αϊμάρα
Χρησιμοποιούμενο νόμισμα
Σολ
Έκταση
1.285.216 τ.χλμ.,