ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL :

210-9700170 & 210-9755105 bonustrv@gmail.com
Top
 

Φινλανδία – Λαπωνία

Φινλανδία – Λαπωνία

1599 € το άτομο

5 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 02-06.01.2023
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – OULU – ΡΑΝΟΥΑ
ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΧΩΡΙΟ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ - SANTA PARK
ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθηνα- Ροβανιεμι & Ελσινκι-Αθηνα με Χειραποσκευη και αποσκευή εως 20 kg

Αεροπορικα εισιτήρια Oulu- Ελσινκι 5.01

Δώρο οι φόροι αεροδρομίων

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

3 δείπνα ή γεύματα

2 διανυκτέρευσεις στο Ροβανιέμι σε ξενοδοχειο Α΄ κατηγορίας κεντρικό (Santa Claus OR Scandic or Sokos )

1 διανυκτερεύση στο OULU HTL SOKOS ARINA (www.sokoshotels.fi)

1 διανυκτερευση στο Ελσινκι HTL SOKOS OR SCANDIC

Χρήση σάουνας σε όλα τα ξενοδοχεία, Ασύρματο internet στα ξενοδοχεία

Χρήση πισίνας σε όλα τα ξενοδοχεία (όπου διαθέσιμη)

Επίσκεψη στο χωριό του Αη-Βασίλη, στον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ και πιστοποιητικο

Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM και είσοδος πληρωμένη

Επίσκεψη στο SNOWMAN LAND και είσοδος πληρωμένη

Eκδρομή στον ζωολογικό κήπο ΡΑΝΟΥΑ και είσοδος πληρωμένη

Επίσκεψη στην SNOWLAND (IGLOO – RESTAURANT) και είσοδος πληρωμένη

SAFARI με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles)

Βολτα με ελκηθρα που ελκουν ταράνδοι και δίπλωμα οδήγησης

Βολτα με ελκηθρα που ελκουν τα σκυλια huskies

Δώρο καινούργια ισοθερμική Φόρμα ( Σαλοπέτα )

Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης TOUR OPERATOR

Δώρα από το Γραφείο μας

Είσοδος στην Snowland Igloo

Είσοδος στην Snowman World στο χωριό το Αι Βασίλη

Μεταφορά και είσοδος ξενάγηση στο μουσείο Arktikum

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

Εξόρμηση για να δούμε το Βόρειο Σέλας

Φόρμα καινούργια ισοθερμική ( Σαλοπετα)

Δεν Περιλαμβάνονται

Ποτά , φιλοδωρήματα, και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Είσοδος στο SANTA PARK (ενήλικες € 42, παιδία € 36)

Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
• ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
• Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.
• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40%. Εξόφληση 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιώτη: Μέχρι και 30 μέρες πριν την αναχώρηση: 20%. 30 -20 μέρες πριν την αναχώρηση: 50%. Σε περίπτωση ακύρωσης λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση: το σύνολο της αξίας της εκδρομής.
• Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης

1
ΗΜΕΡΑ 1 : (2.01) ΑΘΗΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουμε για  ROVANIEMI. Άφιξη και περιηγηση της πολης. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Επισκεψη στο μουσείο ARKTIKUM, όπου θα θαυμάσετε σε όλο το μεγαλείο της τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Τακτοποιήση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο, διανυκτέρευση.
2
ΗΜΕΡΑ 2 : (3.01) ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – XΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ - SANTA PARK - SNOWMAN WORLD
Πρωινό και θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Αη-Βασίλη τον οποίο θα συναντήσουμε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες κάρτες σας για τα Χριστούγεννα του 2022!!! Περιπλανηθείτε στο  Arctic Circle Shopping Gallery. Εκεί θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά της περιοχής. Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο Snowman World, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου!  Η επίσκεψη  στο SANTA PARK, την DISNEYLAND της Λαπωνίας θα σας μεταφέρει σ’ ένα παραμυθένιο κόσμο και θα νοιώσετε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεραστίας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.  Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο IGLOO  RESTAURANT – SNOWLAND το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3km έξω από το ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ. Θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων, (για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους), την DISCO από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο.  Δείπνο. Βραδινή εξόρμηση για το Βόρειο Σέλας αν και εφόσον σταθούμε τυχεροί. Το Βόρειο Σέλας, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία. Η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα σας οδηγήσει φτάνοντας στα καλύτερα σημεία για να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο.
3
ΗΜΕΡΑ 3 :(4.01) ΡΑΝΟΥΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - MURR MURR – FAZER - ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ (SNOWMOBILES) – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ ΜΕ ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ HUSKIES - OULU
Πρωινό και αναχώρηση για ΡΑΝΟΥΑ, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.α. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Μπορείτε να επισκεφτείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες FAZER καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Αϊ-Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Γευμα. Στην συνέχεια μας περιμένει μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση  μια καινούργια εμπειρία. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα SAFARI στο πουθενά, ανάμεσα σε πυκνά έλατα. Φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του SNOWMOBILE και αμέσως μετά θα οδηγήσουμε εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Στην συνέχεια θα μάθουμε να οδηγάμε έλκηθρο που έλκουν οι ΤΑΡΑΝΔΟΙ και φυσικά να αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης (500m), όπως και με τα πανέμορφα σκυλιά ΗUSKIES και  βόλτα με αυτά (750m). Συνεχίζουμε για το Oulu. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.
4
ΗΜΕΡΑ 4 : (05.01) OULU - ΕΛΣΙΝΚΙ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πτήση για Ελσίνκι. Άφιξη και ξεκινάει η ξενάγηση μας στην  πρωτεύουσα της Φινλανδίας.  Ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το προεδρικό μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Uspenski, την πλατεία της γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Sibelius και την περίφημη εκκλησία των βράχων. Διανυκτέρευση.
5
ΗΜΕΡΑ 5 : (6.01) ΕΛΣΙΝΚΙ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.
TIMH  KAT΄  ATOMO HTL SOKO /SCANDIC ROVANIEMI HTL SANTA CLAUSS ROVANIEMI
ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 1599 1699
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ  2-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1499 1599
ΠΑΙΔΙΚΟ 2 – 12 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ (εχει ολες τις παροχές εκτός από κρεβάτι στο ξενοδοχείο) 999 999
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  ΔΩΜΑΤΙΟ   300   300

ΠΤΗΣΕΙΣ  ME  AEGEAN AIRLINES  CHARTER & RYANAIR
 ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ 08:30 - 13:10  ΕΛΣΙΝΚΙ - ΑΘΗΝΑ         AEGEAN  13:25 - 17:00                                            RYANAIR  12:30 - 18:00
 
Ένδυση για τις καιρικές συνθήκες που δεν πρέπει να σας φοβίζουν
  • Ντυθείτε με αρκετές στρώσεις ρούχων. Χρησιμοποιείστε πολλά αλλά λεπτά (σε πάχος) ζεστά ρούχα, παρά λίγα και πολύ χοντρά. Θα σας κρατήσουν ζεστούς και ταυτόχρονα θα έχετε την δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο ρούχο σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει. Προτεραιότητα είναι να μείνετε στεγνοί.
  • Πρώτα μια λεπτή μπλούζα η ισοθερμικό, αποφύγετε καθαρό βαμβάκι, λινό ή άλλα παρόμοια υλικά που κρατούν υγρασία.  Προτιμήστε ρούχα με συνθετικές ίνες.
  • Το επόμενο  θα πρέπει να είναι ένα πλεκτό πουλόβερ, μπλούζα ή fleece. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς. Επίσης  παντελόνι ή μπουφάν του ski ή snowboard θα ήταν ιδανικό.
  • Χοντρές  κάλτσες (το καλύτερο θα ήταν να φορέσετε 1 λεπτό και 1 ή 2 χοντρά  ζευγάρια κάλτσες το ένα πάνω στο άλλο)
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας, ισοθερμικά λεπτά γάντια, και αδιάβροχα (όχι δερμάτινα)
  • Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας, μια καλή ενυδατική κρέμα, καθώς ο κρύος αέρας μπορεί να ξεράνει το δέρμα και τα χείλη σας.