bg

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

 

ΠΟΥΛΜΑΝ

Ελβετία 8 ημέρες

 

ΕΛΒΕΤΙΑ & ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ 8 ημέρες1η Ημέρα:    ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Κόμο.  Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.


2η Ημέρα:    ΚΟΜΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Λουκέρνη.  Άφιξη και περιήγηση.  Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή Μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Λουκέρνης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:    ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη σημερινή εκδρομή μας.  Πρώτος σταθμός μας η Ζυρίχη και ξεκινάμε την περίηγηση  με την παλιά πόλη.  Θα δούμε τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας), για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λουκέρνη.  Διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ:    ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΓΚΕΝ – ΒΕΡΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ (ANNEMASSE)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Ιντερλάκεν, χτισμένο στη συμβολή δύο λιμνών.  Ανθοστόλιστα πάρκα, επιβλητικά ξενοδοχεία και ολόγυρα οι πανύψηλες βουνοκορφές του Jungfraujof.  Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο για να φτάσουμε στη Βέρνη.  Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα, με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η Γενεύη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Annemasse.  Ξεκούραση.  Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:    ANNEMASSE – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΝΗ – ANNEMASSE

Αφού προγευματίσουμε συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην περιοχή.  Πρώτη μας επίσκεψη στην πόλη της Γενεύης.  Κατά την περιήγηση θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και την παλιά πόλη με το μεγάλο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955.  Θα δούμε ακόμη το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος, καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου, κτισμένος τον 13ο αιώνα. Συνεχίζουμε για τη την πανέμορφη Λωζάννη, κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη Λεμάν, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων.       Θα επισκεφθούμε το παλιό κομμάτι της πόλης με τις μικροσκοπικές πλατείες.  Θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Καθεδρικό Ναό και θα περπατήσουμε στα πανέμορφα εμπορικά κέντρα.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.6η Ημέρα:    ANNEMASSE – ANNECY – CHAMONIX – ANNEMASSE

Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή εκδρομή μας.  Πρώτος μας σταθμός το Annecy, όπου αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς αλλά και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γαλλίας, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο “Βενετία της Γαλλίας”.  Εντυπωσιακά κανάλια συνδέουν τις περιοχές μεταξύ τους, γραφικές κατοικίες και καταστήματα απλώνονται κατά μήκος της λίμνης, ενώ το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της, χτισμένο μέσα στο νερό, αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης.  Συνεχίζουμε με ένα από τα διασημότερα θέρετρα των γαλλικών Άλπεων, το Σαμονί, το οποίο φωλιασμένο σε μια πανέμορφη κοιλάδα μοιάζει παραμυθένιο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.


7η Ημέρα:    ANNEMASSE – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΚΟΜΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Λουγκάνο στη νότια Ελβετία, κτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη.  Περιήγηση και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας.  Άφιξη στη λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ’ όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελείς  βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η Ημέρα:    ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Μιλάνο για περιήγηση της πόλης.  Θα δούμε, το απόλυτο κόσμημα της πόλης το Duomo και το ενδιαφέρον Palazzo Reale.  Στην πλατεία Mercanti θα φωτογραφήσουμε τα επιβλητικά μέγαρα και στη συνέχεια θα περάσουμε από  τη γκαλερί Vittorio Emannuelle, η οποία ενώνει την πλατεία του Duomo με την πλατεία της Σκάλας – το περίφημο λυρικό θέατρο.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη φημισμένη αγορά.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
*    Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
*    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
*    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
*    Δύο (2) διαν/σεις στο Κόμο, δύο (2) διαν/σεις στη Λουκέρνη και δύο (3) διαν/σεις στη Γενεύη (περιοχή Annemasse).
*    Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
*    Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία και 2 δείπνα στο Κόμο.
*    Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
*    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
*    Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

*    Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
*    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
*    Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
*    Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
*    Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN AIRLINES
16/10    ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ        A3 664        14.45-16.20
23/10    ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ        A3 665        17.10-20.40

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο