bg

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

 

ΠΟΥΛΜΑΝ

Κων/πολη - Σμύρνη 7 ημέρες

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΜΥΡΝΗ 7 ημέρες αεροπορικώς1η Ημέρα:    ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Κων/λη.  Άφιξη και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ξακουστή Πόλη.  Θα δούμε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της χώρας, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) με τα θρυλικά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για την κλασσική περιήγηση της Πόλης. Αρχίζουμε από τον Ιππόδρομο, όπου υψώνονται τρεις σημαντικές στήλες (Αιγιαπτιακός Οβελίσκος, η στήλη των Όφεων και η στήλη της Πλεκτής Πέτρας). Στη συνέχεια θα μπούμε στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, μοναδικό τζαμί με έξι μιναρέδες. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το σπουδαιότερο μνημείο της Βυζαντινής κληρονομιάς την Αγία του Θεού Σοφία, σημείο αναφοράς της Βασιλεύουσας. Μετά κατηφορίζουμε για να θαυμάσουμε  τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού, τη μεγαλύτερη από τις εξήντα που κτίστηκαν στα Βυζαντινά χρόνια και τέλος θα επισκεφτούμε το παλάτι Τοπ Καπί, που επί 600 χρόνια έγινε κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα προσφορά του γραφείου μας ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ! Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:  ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα.  Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού.  Επιστροφή στην Κων/πολη και χρόνος ελεύθερος στη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
Μετά το πρόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αφήνουμε την Κωνσταντινούπολη. Περνώντας τα Δαρδανέλια από τη χερσόνησο της Καλλίπολης θα φτάσουμε στην αρχαία πόλη της θρυλικής Τροίας, φημισμένη για τον Τρωικό πόλεμο. Συνεχίζουμε για Τσανάκκαλε. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:  ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Αϊβαλί. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί, επίσης, το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" όπου βρίσκονταν οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο όπου θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός. Συνεχίζουμε για τη ΣΜΥΡΝΗ. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η Ημέρα:    ΣΜΥΡΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΕΦΕΣΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο.  Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.  Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη.  Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης.  Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στην καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο.  Κατά την ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα σπουδαία μνημεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος.  Επιστροφή στη Σμύρνη και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σμύρνης για την πτήση της επιστροφής, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Στην τιμή περιλαμβάνονται :

*    Αεροπορικά εισιτήρια AΘΗΝΑ- ΚΩΝ/ΛΗ και ΣΜΥΡΝΗ-ΚΩΝ/ΛΗ-ΑΘΗΝΑ, με την Pegasus Airlines.
*   Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
*    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα. 
*    Τρείς ( 3) διανυκτερεύσεις στην Κωνς/πολη, μία (1) διαν/ση στο Τσανάκκαλε και  δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη.
*    Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινο δωμάτιο.
*    Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
*    Τρία (3) γεύματα ή δείπνα.
*    Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
*    Κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
*    Εισιτήρια πλοίου για τα Πριγκηπόνησα.
*    Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
*    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται :
*    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
*    Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.  Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
*    Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !!

ΠΤΗΣΕΙΣ PEGASUS AIRLINES: 

 

 

 

 

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο.