bg

Ελευσίνα Ημερήσια Εκδρομή

 

ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΩΝ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ»
& ΜΕΓΑΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020





ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΤΥΛ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ/ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ



Η Ελευσίνα προετοιμάζεται για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, βάζει τα καλά της και μας υποδέχεται με δύο πρόσωπα, εκείνο των «Ελευσίνιων Μυστηρίων» και εκείνο της βιομηχανικής άνθησης του προηγούμενου αιώνα. Γίνεται δε πιο ελκυστική, με τις καθιερωμένες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της και τον συμπαθή οινοπαραγωγό της. Τα Μέγαρα πάλι μας βάζουν στα «ενδότερα» ενός ελαιοτριβείου και μιας αγροτικής φάρμας που «μετράνε». Όσο για το γαστρονομικό μας «δια ταύτα», είναι η μεγάλη έκπληξη της εκδρομής.




ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φεύγουμε νωρίς το πρωί από την αφετηρία μας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρώτος στόχος μας τα Μέγαρα και η Φάρμα «Περιβολάκι» με τα βιολογικά προϊόντα. Η ιδιοκτήτρια κυρία Δήμητρα Καρδάτου θα μας καλωσορίσει με ένα ωραίο πρωινό και θα μας «βάλει» στον μαγικό της κόσμο.


Επόμενος σταθμός το Ελαιοτριβείο Νικολάου με ρίζες από το 1875. Εδώ θα μάθουμε για όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης λαδιού, την ψυχρή έκθλιψη αλλά και για τα αρωματικά σαπούνια και τα αιθέρια έλαια. Ξεναγός μας η κυρία Αγγελική Νικολάου.




Η Ελευσίνα μάς περιμένει όμως στον Αρχαιολογικό της χώρο αλλά και στο Μουσείο της, για να μας εισαγάγει στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του χώρου, όπως προέκυπτε μέσα από τις τελετουργικές τελετές κατά την αρχαιότητα. Η εμπνευσμένη ξενάγηση της ξεναγού μας κας Μαρίας Σκαλιά θα μας βοηθήσει να ενταχθούμε πλήρως στο πνεύμα αυτό μυστηρίου!!!



Ακολουθεί το Γαστρονομικό event στην Ελευσίνα, η επίσκεψη - γνωριμία με τον Χημικό - Οινοπαραγωγό Παναγιώτη Παπανικολάου, o οποίος με τα τοπικά κρασιά και τις υπέροχες διηγήσεις του κλέβει την παράσταση.


Η γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει με μια βόλτα με τα πόδια στους υπέροχα διαμορφωμένους πεζόδρομούς της και ένα «εργατικό» πολυπολιτισμικό γεύμα στο Ρακούν με θέα τις αρχαιότητες.




ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


Το κόστος του ταξιδιού ανέρχεται στα 40 € το άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

•    Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
•    Πλούσιο πρωινό στη φάρμα «Περιβολάκι»
•    Οινογευσία στο οινοποιείο
•    Ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο
•    Ξεναγήσεις στους γαστρονομικούς χώρους από τον αρχηγό



ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ



•    Είσοδος στο Μουσείο
•    Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Φαγητό (ειδικό μενού) που προτείνεται όμως σε φιλική τιμή.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Τα γεύματα - δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού  παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα  σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Η τιμή είναι φιλική.




ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ


Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.





ΜΕΝΟΥ


«Ρακούν»
Τσιπουράδικο



Σαλάτα με iceberg και σάλτσα ξηρών καρπών με μουστάρδα και γλυκόξινη επίγευση

Κρεμμυδοπιτάκια χειροποίητα όπως τα έκαναν παλιά

Μπατιρομεζές του 40 με κορν μπιφ σε τηγανητό ψωμί

Τηγανιά με λευκό μανιτάρι, απάκι, ντοματίνια και θυμάρι

Κεφτεδάκι σε ρολό μελιτζάνας με καρέ φρέσκιας ντομάτας

Μπουκιές κοτόπουλο από φιλέτο στήθος σωτέ με σάλτσα μουστάρδας με θυμάρι

Συνοδεύει το κόκκινο κρασί του Πάνου Παπανικολάου (Αγιωργήτικο, Cabernet)

Σφηνάκι ραβανί με παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα

Τιμή 19€




Ο συνεργάτης μας που επιμελείται τα γαστρονομικά μας ταξίδια Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων - επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.