bg

Αρχαία Ολυμπία – Δημητσάνα – Στεμνίτσα 2 ημέρες

 

Βυτίνα – Δημητσάνα – Στεμνίτσα

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΒΥΤΙΝΑ


ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
25/07 | 22/08 | 05/09 | 31/10 | 24/12


ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΤΥΛ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔ
Ι

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, οι οποίοι και ενώνονται σε αυτή την περιοχή. Παρά την απομονωμένη θέση της, κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

*    Επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
*    Διανυκτέρευση στην Αρχαία Ολυμπία
*    Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος στη Δημητσάνα & τη Βυτίνα


Πολιτιστικά & Λαογραφικά
Ταξίδια στην ΕλλάδαΜια νέα ματιά σε μέρη που όλου γνωρίζουμε, όλοι έχουμε επισκεφθεί, όλοι αγαπάμε και εννοούμε να επιστρέφουμε σε μια αναζήτηση επαναπροσδιορισμού.
Ελάτε μαζί μας λοιπόν να γνωρίσουμε τη χώρα μας στην καθημερινότητά της, για να χαρούμε τις διαδρομές της, για να απολαύσουμε την πλαστικότητα των γραμμών του «Ερμή του Πραξιτέλη», για να ακούσουμε τους ψίθυρους του αέρα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, να αφήσουμε τη σιωπή μας να μας ταξιδέψει στον «Παράδεισο», έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Θεοφάνη Στρελιτζά του Κρητικού, αντλώντας από τα χρώματα της νωπογραφίας του όλη τη χάρη και το μεγαλείο της τέχνης του.
Οι έμπειροι και μορφωμένοι συνοδοί μας θα χαράξουν τις ιστορικές διαδρομές της περιπλάνησής μας και θα χτίσουν με λόγια και εικόνες μία σχέση διαλεκτική φέρνοντας κοντά την Αρχαία Ελλάδα με το Βυζάντιο και τη σύγχρονη πραγματικότητα.
«Η Ιστορία είναι η μητέρα των Επιστημών» είπε κάποτε ο Ηρόδοτος, κι αυτός ο τόπος ευτύχησε να έχει πλούσια! Την κουβαλάμε μέσα μας, ορίζει το οπτικό μας πεδίο και καθορίζει την ύπαρξή μας. Ας ανατρέξουμε λοιπόν σε αυτά τα απτά δείγματα που σαν φάροι οριοθετούν την ανθρωπογεωγραφία της χώρας μας κι ας αντλήσουμε όση περισσότερη ομορφιά και μνήμη μπορούμε.
Σίγουρα η απόλαυση θα είναι μοναδική!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΗμέρα 1η: Αθήνα – Αρχαία Ολυμπία
Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην αρχαία ΟΛΥΜΠΙΑ. Έναν τόπο γαλήνιο, εκεί όπου γεννήθηκαν οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, η μεγαλύτερη προσπάθεια που έγινε ποτέ για τη συναδέλφωση των αρχαίων Ελλήνων αρχικά, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο όπου φιλοξενούνται οι θησαυροί που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.
Ημέρα 2η: Αρχαία Ολυμπία - Δημητσάνα - Βυτίνα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Δημητσάνα, ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Με μοναδική αρχιτεκτονική,  εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής, η Δημητσάνα αποτελεί εδώ και χρόνια ένα δημοφιλή προορισμό.
Θα συνεχίσουμε για τη Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, 38 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης.
Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα έχοντας περάσει ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥΤο κόστος του ταξιδιού ανέρχεται στα 130€* το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (επιβάρυνση 35 € το άτομο για μονόκλινο)

*    Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 35€ το άτομο.

 

Περιλαμβάνει
•    Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
•    Μία (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
•    Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
•    Ταξιδιωτικό φάκελο με πληροφοριακό υλικό

 

 

Δεν Περιλαμβάνει

•    Τέλος διανυκτέρευσης (1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση)
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
•    Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.cosmorama-travel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Λόγω των ειδικών συνθηκών COVID-19 σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
(Αφορά τα μέσα μετακίνησης όπως τρένα, καράβια, βαρκάκια, κ.λπ.)


*    Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας (συνιστάται η υφασμάτινη) καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού  με οποιοδήποτε μέσο. Σε βήχα ή φτέρνισμα, καλύπτουμε την μύτη και το στόμα με χαρτομάντιλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.


*    Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών μας με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

*    Τηρούμε την ελάχιστη ενδεδειγμένη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Δεν επιτρέπεται ο συγχρωτισμός άνω των δύο επιβατών σε μικρότερη απόσταση από την προβλεπόμενη, εκτός εάν ταξιδεύουν μαζί.


*    Τηρούμε την ειδική επιδαπέδια σήμανση για την οριοθέτηση αναμονής και εξυπηρέτησης των επιβατών, σε όλα τα πιθανά σημεία συγχρωτισμού όπως reception, σημεία εστίασης, σημεία πώλησης/καταστήματα και κοινόχρηστες τουαλέτες, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες  αποστάσεις.


*    Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (υψηλός πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή), οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στον αρχηγό.


*    Μονή θέση στα πούλμαν: Σε όλα μας τα προγράμματα εγγυόμαστε «άδεια διπλανή θέση» στα λεωφορεία που χρησιμοποιούμε σε όλες τις οδικές μεταφορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση για όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους (συζύγους ή παιδιά).


*    Για όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς ακολουθούμε τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με την πληρότητα και τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας λόγω covid-19.