bg

Αρκαδία 2 ημέρες

 
“ET IN ARKADIA EGO”
“Βρέθηκα κι εγώ στην Αρκαδία”


2 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ


Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΤΥΛ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

Στον επιούσιο τόπο με την υπέροχη φύση που ύμνησαν οι Ευρωπαίοι περιηγητές του 17ου αιώνα και ζωγράφισε θαυμάσια ο Νίκολας Πουσέν, θα εκδράμουμε και εμείς για να γνωρίσουμε εκτός της φύσης, δύο σημαντικούς οινοπαραγωγούς ένα υπερσύχρονο τυροκομείο, μια μοναδική εκκλησία, ένα από τα καλύτερα σπήλαια της χώρας, το περίφημο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το χωριό της αργυροχοΐας τη Στεμνίτσα, αλλά και μια Παραδοσιακή οικοτεχνία στο Ψάρι. Θα μείνουμε στην καρδιά της Τρίπολης στο ανακαινισμένο «Ανακτορικόν» και γευστικά θα δοκιμάσουμε την… προχώ κουζίνα του Εστιατορίου 22100 και την παραδοσιακή της Αρκαδιανής.ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΗμέρα 1η: Αθήνα – Τρίπολη
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Αρκαδία.
Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην πρότυπη τυροκομική μονάδα  «Οικοφάρμα» όπου μας περιμένει ο ιδιοκτήτης κ. Νώντας Σπυρόπουλος για να μας ευχηθεί απ’ την καρδιά του το καλώς ήρθατε. Ο οικοδεσπότης μας θα μας δείξει  όλη την  παραγωγική διαδικασία της παρασκευής τυριού και θα μας μιλήσει για το μέλλον της μεταποίησης προϊόντων στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά στο χωριό Κάψια, θα γνωρίσουμε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη και τη μικρή οικογενειακή επιχείρησή του με βιολογικά προϊόντα. Στην οινογνωσία που θα ακολουθήσει θα δοκιμάσουμε 4 διαφορετικά κρασιά και την σπιτική πίτα της γυναίκας του κυρίας  Χριστίνας.


Επόμενη στάση μας το Σπήλαιο Κάψιας, ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια στο οποίο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση.Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με γνωριμία της «ιδιαίτερης» εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής έργο του προικισμένου Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παπαθεοδώρου. Η εκκλησία αυτή είναι ένα αμάλγαμα από Βυζαντινά, Αρχαιοελληνικά αλλά και Αιγυπτιακά στοιχεία.

Δύο χιλιόμετρα μετά βρίσκουμε το Οινοποιείο Σπυρόπουλου, ένα μεγάλο σύγχρονο οινοποιείο, από τα πρώτα  που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ανάδειξε την τοπική ποικιλία Μοσχοφίλερο. Ο Οινοπαραγωγός κ. Νώντας Σπυρόπουλος θα μας ξεναγήσει και θα δοκιμάσουμε 3 χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος στα πρότυπα της αυθεντικής Αρκαδικής φιλοξενίας.                  

Μετά την οινογευσία, στην καρδιά της πόλης μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και στη συνέχεια θα βγούμε για βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Νωρίς το βράδυ θα δειπνίσουμε στο cozy εστιατόριο Δημιουργικής Μεσογειακής Κουζίνας  22100 στην Τρίπολη σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο χώρο που προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή και όχι μόνο.

 

Ημέρα 2η: Τρίπολη – Δημητσάνα – Αθήνα
Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά αναχωρούμε για το Μαίναλο. Προορισμός μας η πανέμορφη Δημητσάνα και το σπουδαίο Μουσείο Υδροκίνησης της σειράς των Μουσείων της Τραπέζης Πειραιώς στο Κεφαλάρι του Αγ. Γιάννη.


Επόμενος σταθμός μας είναι η Στεμνίτσα το σημαντικό κεφαλοχώρι της περιοχής για ένα μικρό περίπατο στο χωριό της αργυροχοΐας και για καφέ.

Τελευταία στάση της εκδρομής μας στο χωριό Ψάρι, για να επισκεφθούμε την Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του κ. Μάκη Παπούλια, με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής ,με  το παλιό δημοτικό του χωριού καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Αφού περιηγηθούμε στους εκθεσιακούς χώρους θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαζανιών στην μικρή οικοτεχνία που λειτουργεί εντός. Στο  τέλος μας περιμένει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή με Τοπική Ελληνική Κουζίνα με αγνά εποχικά υλικά του κήπου τους και μετασκευασμένα προϊόντα της οικοτεχνίας.
Μετά το μεσημεριανό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ


Το κόστος του ταξιδιού ανέρχεται στα 150 € το άτομο (επιβάρυνση 40 € το άτομο για μονόκλινο)Περιλαμβάνει


•    Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
•    Μία (1) διανυκτέρευση με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Τρίπολη
•    Ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
•    Ξενάγηση στο τυροκομείο Οικοφάρμα
•    Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγηρη & στο Κτήμα Σπυρόπουλου
•    Ξενάγηση στην Αγία Φωτεινή
•    Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
•    Ταξιδιωτικό φάκελο με πληροφοριακό υλικό

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


•    Είσοδοι στα Μουσεία (σπήλαιο Καψιά & Μουσείο Υδροκίνησης)
•    Τέλος διανυκτέρευσης
•    2 επιλεγμένα γεύματα που προτείνονται όμως σε ειδικές τιμές.
•    Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ


•    Τα γεύματα - δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα  ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
•     Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ


Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.


ΜΕΝΟΥ

«22100»
(Σάββατο νωρίς το βράδυ  05.12)

Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο, μαύρο ρύζι και σταφύλια
Πουγκιά γαρίδας με κρέμα τυριού και μαρμελάδα μπούκοβου
Μανιτάρια σοταρισμένα με σύγκλινο Μάνης και ξινομυζήθρα
Μιλφέιγ με τραγανιστά χωριάτικα φύλλα καπνιστή μελιτζάνα και κατίκι
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού και μελιού και πουρέ πατάτας
Αρνάκι σιγοψημένο στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου
Σεμιφρέντο παγωτό σοκολάτας με σάλτσα φράουλας
Κρασί: Μελιαστό Σπυρόπουλου (Μοσχοφίλερο ροζέ)

Τιμή 24 €

Αρκαδιανή
(Κυριακή μεσημέρι  06.12)

Ψάρι

Ορεκτικά
Σπανακόπιτα, τραχανοκεφτέδες, τυροσαλάτα, μελιτζάνα με φέτα στο φούρνο

Σαλάτα εποχής

Κυρίως Πιάτα
Σπανάκι με μαυρομάτικα φασόλια, μοσχάρι κοκκινιστό με λαζάνια,  χοιρινό ριγανάτο με πατάτες φούρνου

Γλυκά
3 διαφορετικά γλυκά του κουταλιού (κυδώνι, φιρίκι, περγαμόντο)

Κρασί
Το γεύμα θα συνοδεύσει κρασί χύμα από το Κτήμα Σπυρόπουλου Λευκό και κόκκινο

Τιμή 17 €Ο συνεργάτης μας που επιμελείται τα γαστρονομικά μας ταξίδια Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων - επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.