bg

Ημερήσιες εκδρομές Μαρτίου

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Μυκήνες – Τίρυνθα - Ασίνη - Ναύπλιο

Αναχώρηση: 3 Μαρτίου

 

Αναχώρηση ώρα 07.30 από Σύνταγμα για Μυκήνες, όπου θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, καθώς και τον “Θησαυρό του Ατρέως”. Θα θαυμάσουμε τα κυκλώπεια τείχη και την μεγαλειώδη Πύλη των Λεόντων, που κτίσθηκε το 1250 π.Χ. Θα δούμε τον Ταφικό κύκλο Α’ που έφερε στο φώς η σκαπάνη του Σλήμαν το 1876 και απέδειξε την ύπαρξη του Μυκηναϊκού πολιτισμού και την ιστορικότητα των ομηρικών επών.

 

Συνεχίζουμε για την αρχαία Τίρυνθα, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά έργα οχυρωματικής τέχνης, που ο Παυσανίας δεν δίστασε να συγκρίνει με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Σήραγγες με εκφορική στέγαση και δωμάτια δίπλα στα τείχη, μεγαλιθικά μνημεία εξαιρετικής τεχνικής, που προφανώς ήταν αποθήκες στην ειρήνη και καταφύγια στον πόλεμο. Στο ψηλότερο σημείο της Ακρόπολης θα φαντασθούμε να ορθώνεται το ανάκτορο με το μεγαλοπρεπές μέγαρο και το θρόνο του βασιλιά.

 

Επόμενη επίσκεψη μας θα είναι η Αρχαία Ασίνη, που αποτελείται από τείχη 3ου αι. π.Χ. και την ακρόπολη που είναι κτισμένη σε τριγωνικό βραχώδη λόφο σε επαφή με τη θάλασσα. Από τις ανασκαφές έχουν αποκαλυφθεί και ίχνη οικισμών Πρωτοελλαδικής, Μεσοελλαδικής, Μυκηναϊκής, Γεωμετρικής, Αρχαϊκής και Ελληνιστικής εποχής καθώς και τα αντίστοιχα νεκροταφεία και η σημαντική μυκηναϊκή νεκρόπολη της "Μπαρμπούνας". Ελαφρύ γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για καφέ στο ρομαντικό Ναύπλιο. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.

 

Περιλαμβάνονται:

• Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Έμπειρος συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

• Ελαφρύ γεύμα σε τοπικό εστιατόριο

• Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους

• Φ.Π.Α.

κόστος κατ’άτοµο: € 39

 

 

 

Πύργος Βασιλίσσης - Χασιά - Άγ. Κυπριανος

 

 

 

 

Αναχωρήσεις: 9 Φεβρουαρίου, 16 Μαρτίου

 

Σε αυτή την “μεστή” εκδρομή, θα μάθουμε για την ιστορία του εντυπωσιακού πύργου της βασιλίσσης Αμαλίας από τον ειδικό κο Βασίλη Κουτσαυλή, θα τον επισκεφθούμε εσωτερικά, θα περπατήσουμε στους κήπους και τα αμπέλια του, θα φωτογραφηθούμε με άλογα του κτήματος, θα γνωρίσουμε το οινοποιείο και θα δοκιμάσουμε τα βιολογικά του κρασιά. Αργότερα θα γευματίσουμε σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της Χασιάς και η μέρα μας θα κλείσει με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Κυπριανού στη Φυλή.

 

Αναχώρηση 09.00 από Σύνταγμα, με προορισμό τον Πύργο της Βασιλίσσης στο Ίλιον. Αφού μάθουμε για την ιστορία του, θα

ξεναγηθούμε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά για να θαυμάσουμε τα αναπαλαιωμένα δωμάτια και τις τοιχογραφίες του. Ακόμα θα δούμε τον κήπο με το ωραίο σιντριβάνι, τα ιπποστάσια για τα αγωνιστικά άλογα, θα περπατήσουμε στο κτήμα για να μάθουμε για τις βιολογικές του καλλιέργειες και φυσικά το περίφημο οινοποιείο του. Θα ακολουθήσει οινογευσία με συνοδευτικά υπό την καθοδήγηση της οινολόγου του κτήματος και θα μάθουμε (ή θα θυμηθούμε) τον ενδεδειγμένο τρόπο συνδυασμών και απόλαυσης τους.

 

Αργότερα θα ανηφορίσουμε για την Χασιά όπου θα γευματίσουμε σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής.

 

Η μέρα μας θα “γεμίσει” και ψυχικά με την επίσκεψη μας στην Ιερά Μονή του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή, όπου θα υπάρξει χρόνος για προσκύνημα και για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο διάβασμα της Ευχής του Αγίου από τον Παππούλη, να μυρωθούν και να προσκυνήσουν και τον τάφο του γέροντα Κυπριανού.

 

Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται:

Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Το εισιτήριο εισόδου, ξενάγηση και οινογευσία

στον Πύργο Βασιλίσσης.

Ελαφρύ γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στη Χασιά

Έμπειρος συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Φ.Π.Α.

κόστος κατ’άτοµο: € 49

 

 

 

 

 

 

πολιτιστικές Μονοήµερες ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ Μυστήρια


Αρχαία Ελευσίνα - Ηραίο Περαχώρας & Λουτράκι

Αναχώρηση: 30 Μαρτίου

 

Αναχώρηση ώρα 07.30 από Σύνταγμα για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Η προσπάθεια του ανθρώπου ανά τους αιώνες να δώσει απάντηση στο ζητούμενο: “Τι συμβαίνει στη μετά θάνατο ζωή;” είναι χαρακτηριστική. Τα Ελευσίνια μυστήρια που τελούνταν με απόλυτη μυσταγωγία κατά την αρχαιότητα, έδιναν ένα ικανοποιητικά αισιόδοξο μήνυμα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το μυστικό κρατήθηκε σφιχτά επί ποινή θανάτου και μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πλέον. Μόνον την φαντασμαγορική πομπή που ξεκινούσε από το Πομπείο στον Κεραμεικό με δάδες αναμμένες και κατέληγε το σούρουπο στο Ελευσίνιο ιερό, μπορούμε να φαντασθούμε με βεβαιότητα.

 

Ξενάγηση στο χώρο και στο Μουσείο. Μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών που εκτίθενται στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο (αγάλματα και έργα μικροτεχνίας, αφιερώματα των πιστών στο ιερό, καθώς και αρχιτεκτονικά γλυπτά), θα διερευνήσουμε την τοπογραφία και τα μνημεία και θα επιχειρήσουμε να αναπλάσουμε με τη φαντασία μας την αλλοτινή μορφή του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και τα δρώμενα που γίνονταν με χαρακτηριστική μυσταγωγία κατά τα Ελευσίνια Μυστήρια.

 

Θα συνεχίσουμε για το Ηραίο Περαχώρας, το ιερό που στεκόταν απέναντι από τη φημισμένη Κόρινθο και αποτελούσε πολύτιμο σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς. Θα επισκεφθούμε τον χώρο με τα λιγοστά ευρήματα και θα παραλληλίσουμε μια παρόμοια πομπή που ερχόταν από την Κόρινθο και κατέληγε στο Ηραίο κατά την τέλεση των Ηραίων, με τη λαμπρή πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

 

Εξαγνισμένοι από την διερεύνηση τόσων μυστηρίων, θα καταλήξουμε στο μαγευτικό Λουτράκι για ελαφρύ γεύμα και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα το απόγευμα.

 

Περιλαμβάνονται:

Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Το εισιτήριο του Αρχαιολογικού χώρου

και του Μουσείου της Ελευσίνας.

Έμπειρος συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ελαφρύ γεύμα σε τοπικό εστιατόριο

Φ.Π.Α.

 

κόστος κατ’άτοµο: € 49