bg

Κέρκυρα - Πάργα, 5 ημέρες

 

 

Κέρκυρα - Πάργα, 5 ημέρες
Αναχώρηση 23/6.

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 07.00 π.μ. από Αθήνα. Η διαδρομή μας μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, με ενδιάμεση στάση μας οδηγεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. 'Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το ΑΧΙΛΛΕΙΟ, μία από τις γνωστές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Χτίστηκε το 1890 με εξ' ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισσάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμηση της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ' όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΝΟΝΙ, στο Μοναστήρι της Παναγίας Βλαχέρνας και το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ενώ λίγο αργότερα θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, το Κάστρο και το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Ακολουθεί γεύμα προαιρετικά και ξεκούραση. Το απόγευμα βόλτα στην ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, για να κολυμπήσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα το υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΣΣΙΟΠΗ, το μεγαλύτερο χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού, 38 χλμ. από την πόλη, με 1200 περίπου κατοίκους. Ξεχωρίζει για τις μοναδικές παραλίες του και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της. Η Κασσιόπη άκμασε τη ρωμαϊκή περίοδο και σύμφωνα με την παράδοση την είχε επισκεφθεί ο αυτοκράτορας Νέρων. Από τα ιστορικά μνημεία της ξεχωρίζουν τα ερείπια του κάστρου που χτίστηκε την περίοδο της κυριαρχίας των Ανδηγαυών (1267 - 1386) και το οποίο θεωρούνταν ένα από τα ισχυρότερα κάστρα της κερκυραϊκής υπαίθρου, στάση και συνεχίζουμε μέσω ΑΧΑΡΑΒΗΣ για ΡΟΔΑ, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, γνωστό για την αμμώδη παραλία του, τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα εστιατόρια, παραμονή, κολύμπι, και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη με επίσκεψη στη Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία του νησιού και τόπο συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέρκυρας. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με το στυλ των Βασιλικών Κήπων της Ευρώπης. Είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Δίπλα στην πλατεία βρίσκεται ο πεζόδρομος του Λιστόν με κτίρια ενετικής και γαλλικής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, στη γραφική παραλία στις ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι και αποχαιρετάμε το όμορφο νησί των Φαιάκων, με την επιβίβαση μας στο F/B για ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Το ταξίδι μας προς Αθήνα συνεχίζεται με ενδιάμεσες στάσεις στην όμορφη κωμόπολη της ΠΑΡΓΑΣ, την περιοχή της Αμφιλοχίας και του Αιγίου, άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Δίκλινο

Παιδιά έως 12 ετών σε τρίκλινο

Μονόκλινο

258€

240€

338€

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
•    Εκδρομές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
•    Διαμονή - 4 διανυκτερεύσεις - σε ξενοδοχείο 3*, κοντά στην πόλη.
•    4 πρωινά.
•    4 δείπνα.
•    Εισιτήρια F/B ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
•    Αρχηγός - συνοδός.
•    Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α.