bg

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

 

Πατηστε ΕΔΩ

ΠΟΥΛΜΑΝ

Ρουμανία - Βουλγαρία 7 ημέρες

 


Ρουμανία - Βουλγαρία   
7 ημέρες οδικώς
Κάθε Δευτέρα από 12/10 έως και 14/12/2019
Ειδική αναχώρηση 26/101η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (500 χλμ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στο ύψος του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (655 χλμ.)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα. Στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Δημήτριου, το μουσείο φυσικής ιστορίας του Αντύπα, το «μουσείο του χωριού», που είναι το μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας, το «ναό της μουσικής», το «Ατενέουμ», την Στρατιωτική Ακαδημία, την αψίδα του θριάμβου, την Βουλή, την ελληνική εκκλησία και το τελευταίο «απόκτημα» πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο «Μέγαρο του Λαού». Διανυκτέρευση.4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σινάια/Καρπάθια) – ΜΠΡΑΣΟΒ (375 χλμ.)
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Σινάια στα Καρπάθια όρη. Εκεί θα επισκεφθούμε την ομώνυμη Ιερά Μονή που κτίστηκε το 1685 και το παλάτι Πέλες, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και θα θαυμάσουμε την ομορφιά του. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Μαύρη Εκκλησία, φημισμένη για το αρμόνιο της και την πολύτιμη συλλογή των περσικών χαλιών, το Δημαρχείο της πόλης και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης θα επισκεφθούμε τον πύργο του Δράκουλα στο χωριό Μπράν. Εκεί έζησε μέρος της ζωής του ο ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες, που ο μύθος τον συνέδεσε με το φοβερό κόμη Δράκουλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.5η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (399 χλμ.)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την όμορφη Σιγκισοάρα, η οποία ανήκει στην περιοχή της Τρανσυλβανίας και είναι πόλος έλξης κάθε χρόνο για χιλιάδες τουρίστες. Θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά στενά της Παλιάς Πόλης θαυμάζοντας τους πυργίσκους και τα κτίσματα του παλαιού Κάστρου και φυσικά τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού με την τεράστια ιστορία του, όλα αυτά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.6η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ (395 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Άφιξη στην Σόφια και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Θα δούμε την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.7η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΑΘΗΝΑ (800 χλμ.)
Πρωινό Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.


Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Επίσης τα προγράμματα μπορεί να πραγματοποιηθούν και αντίστροφα.

 

Τιμές και Χρεώσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται στις τιμές
•    Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
•    Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*
•    Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο)
•    Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές
•    Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια και αρχαιολογικούς χώρους
•    Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο