bg

Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη 6 ημέρες

 

Καππαδοκία-Κωνσταντινούπολη
6ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις:23/03 , 26/04 , 30/04


1η μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου ,τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για  γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας,διανυκτέρευση

 


2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ .Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι !!!KOΣΤΟΣ 20 ΕΥΡΩ..Στη συνέχεια επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλη.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.Ελεύθερος χρόνος, Για το βράδυ σας προτείνουμε  διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς της κοιλιάς  (oriental) KΟΣΤΟΣ 35 ΕΥΡΩ. Διανυκτέρευση.3η μέρα:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Καισάρεια .Αφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την Καππαδοκία με επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων.Στη συνέχεια  φτάνουμε στο Προκόπι.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.


4η μέρα:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μας  για δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα: KAΠΠΑΔΟΚΙΑ
Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις "Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (δεν περιλαμβάνεται) αλλά και για να περπατήσουμε αυτή την ιστορική πόλη. από την εξαιρετική, τοπική κουζίνα της ξεχωρίζουν το μαντί και ο παστουρμάς. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε καταστήματα αφιερωμένα σε αυτά τα αριστουργήματα της γαστρονομίαςΕπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας και την πτήση μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και  στη συνέχεια παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας.Επιστροφή στο αεροδρόμιο για την απογευματινή μας πτήση για την Αθήνα.
*Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΤΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

 

 

*Το πρόγραμμα στις 30/04 πραγματοποιείται αντίστροφα

KΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ σε ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 435€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*    Αεροπορικά εισιτήρια
*    ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΑΘΗΝΑ με PegasusAirlinesμε βαλίτσα 15 κιλά και χειραποσκευή 7 κιλά
*    Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
*    5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων
*    5 πρωινά και 3 δείπνα
*    Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
*    Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*    Φόροι αεροδρομίων 170€
*    Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
*    Φιλοδωρήματα
*    Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία
*    Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  (ΠΡΟΚΟΠΙ)  
ΗΟΤΕL PERISSIA 5 * με ημιδιατροφή ή παρόμοιο


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  

HOTEL RIVA 4* με πρωινό ή παρόμοιο

 

 


ΠΤΗΣΕΙΣ  ΠΑΣΧΑ
26.04.2019 PC1192      AΘΗΝΑ-ΚΩΝΠΟΛΗ        09:55 - 11:15

28.04.2019 PC 2732      ΚΩΝΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ    09:10 - 10:35

01.05.2019 PC 2743     ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝΠΟΛΗ    05:35 - 06:55
01.05.2019 PC 1193     ΚΩΝΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ        16:30 - 18:00

 

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
30.04.2019  PC 1192  ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΠΟΛΗ         09:55 - 11:15
30.04.2019  PC 2738  ΚΩΝΠΟΛΗ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ    16:50 - 18:15

03.05.2019  PC 2733  ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΩΝΠΟΛΗ    11:05 - 12:25

05.05.2019  PC 1193  ΚΩΝΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ         16:30 - 18:00