bg

Πατηστε ΕΔΩ

Μπενελούξ 5 ημέρες


ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

5 ΗΜΕΡΕΣΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2021    
2 – 6 Ιανουαρίου

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΥΡΩΠΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΜΑΔΙΚΑ
ΣΤΥΛ: ΙΣΤΟΡΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ


Ένας χορταστικός γύρος σε τρεις από τις πιο γοητευτικές χώρες της Ευρώπης, με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Απέραντα λιβάδια, πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Το νεανικό Άμστερνταμ, οι αρχοντικές Βρυξέλλες, το παραμυθένιο Λουξεμβούργο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις μάς οδηγούν στα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων και στην αρχή της ιστορίας του κόσμου.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ


Πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
Αθήνα – Άμστερνταμ   /   Βρυξέλλες – ΑθήναΔιαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια
Βρυξέλλες : NH Grand Place Arenberg / ΝΗ Brussels Louise
Άμστερνταμ : Novotel / ΧΟ Blue Tower*    Ξενάγηση στο Άμστερνταμ όπου θα δούμε πανοραμικά τα βασιλικά ανάκτορα, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, την μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ
*    Επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών στο Άμστερνταμ
*    Επίσκεψη στο Ρότερνταμ με το ονομαστό λιμάνι του, στην μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς, γνωστή για τα κεραμικά της και τη Χάγη
*    Ξενάγηση στις Βρυξέλλες, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νυχτερινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης
*    Ολοήμερη εκδρομή στο γοητευτικό Λουξεμβούργο απ’ όπου θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο της μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε αχανείς χαράδρες, και καταπράσινα δάση
*    Ολοήμερη επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Μπρυζ με το πάρκο και την «Λίμνη της Αγάπης» την γέφυρα του Αγ. Βονιφάτιου και την πόλη της Γάνδης, το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης κατά τον μεσαίωνα
*    Δυνατότητα επίσκεψης σε φάμπρικα ξυλοπάπουτσων στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans σε συνδυασμό με επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο
*    Έμπειρος αρχηγός συνοδός

…εσείς το ξέρατε;


Ιστορία της πόλης «Γάνδη»Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της συμβολής των Σχελντ και Λυς από τη Λίθινη Εποχή και την Εποχή του Σιδήρου. Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν πως το παλαιότερο όνομα της Γάνδης, το "Ganda", προέρχεται από την Κέλτικη λέξη "ganda" που σημαίνει συρροή. Δεν υπάρχουν γραπτές αναφορές της Ρωμαϊκής περιόδου αλλά αρχαιολογική έρευνα επιβεβαιώνει πως η περιοχή της Γάνδης κατοικείτο.
Όταν οι Φράγκοι εισέβαλαν στις ρωμαϊκές περιοχές (από το τέλος του 4ου αιώνα μέχρι και τον 5ο αιώνα), έφεραν μαζί τους και τη γλώσσα τους και τα κελτικά και λατινικά αντικαταστάθηκαν από τα (παλαιά) ολλανδικά.
Γύρω στο 650 ο άγιος Αμάντ (Saint Amand) ίδρυσε δύο αβαεία στη Γάνδη: Το Αβαείο Saint Peter και το Αβαείο Saint Bavo. Η πόλη αναπτύχθηκε γύρω από διάφορους πυρήνες, τα αβαεία και ένα εμπορικό κέντρο. Γύρω στο 800 ο Λουδοβίκος ο Ευσεβής, γιος του Καρλομάγνου, όρισε τον Έινχαρντ, βιογράφο του Καρλομάγνου, ηγούμενο και των δύο αβαείων. Το 851 και το 879, ωστόσο, η πόλη έπεσε δύο φορές θύμα επίθεσης και λεηλασίας από τους Βίκινγκς.
Η πόλη συνήλθε και αναπτύχθηκε από τον 11ο αιώνα και μετά. Μέχρι τον 13ο αιώνα η Γάνδη ήταν η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι. Ήταν μεγαλύτερη από το Λονδίνο, την Κολωνία και την Μόσχα. Εντός των τειχών της πόλης ζούσαν περίπου 65.000 κάτοικοι. Σήμερα, το κέντρο της πόλης έχει ακόμα πολλούς μεγάλους πύργους. Το καμπαναριό και οι πύργοι του Καθεδρικού και της Εκκλησίας Sint-Niklaas είναι απλά μερικά παραδείγματα αυτού που θα μπορούσε να αποκληθεί "Μανχάτταν του Μεσαίωνα".
Οι ποταμοί έρρεαν σε μια περιοχή γης που σε μεγάλο μέρος της πλημμύριζε περιοδικά. Αυτά τα πλούσια πράσινα "meersen" ("νερο-λιβάδια") ήταν ιδανικά για βόσκηση προβάτων, το μαλλί των οποίων χρησιμοποιείτο για την κατασκευή ρούχων. Όντως, η Γάνδη κατά τον μεσαίωνα ήταν η πιο σημαντική πόλη κατασκευής υφασμάτων και ενδυμάτων.
Το 1500 η Χουάνα της Καστίλης γέννησε τον Κάρολο Ε΄, ο οποίος έγινε Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Βασιλιάς της Ισπανίας. Αν και η Γάνδη ήταν η γενέθλια πόλη του, τιμώρησε αυστηρά την επανάσταση της πόλης το 1540 και τους υποχρέωσε να περπατήσουν μπροστά στον αυτοκράτορα με γυμνά πόδια και με μια θηλιά (Ολλανδικά: strop) γύρω από το λαιμό. Από το γεγονός αυτό οι κάτοικοι της Γάνδης ονομάζονται "Stroppendragers" (φέροντες θηλιά).
Τα τέλη του 16ου αιώνα και ο 17ος αιώνας έφεραν πολλές αναταραχές εξαιτίας των Θρησκευτικών πολέμων. Κάποια στιγμή η Γάνδη ήταν καλβινιστική πόλη, αλλά τελικά ο ισπανικός στρατός επανεγκατέστησε τον καθολικισμό.
Τον 18ο και 19ο αιώνα η υφαντική βιομηχανία άνθισε πάλι στη Γάνδη. Η Γάνδη ήταν επίσης η τοποθεσία όπου υπεγράφη η Συνθήκη της Γάνδης, με την οποία τερματίστηκε επίσημα ο πόλεμος του 1812 μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Μετά τη μάχη του Βατερλώ η Γάνδη έγινε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου των Κάτω Χωρών για 15 χρόνια. Την περίοδο αυτή η Γάνδη απέκτησε το δικό της πανεπιστήμιο (1817) και μια νέα σύνδεση με τη θάλασσα (1824-27).
Μετά τη Βελγική Επανάσταση το πρώτο Βελγικό εργατικό σωματείο δημιουργήθηκε στη Γάνδη. Το 1913 έλαβε χώρα στη Γάνδη μια Παγκόσμια Έκθεση. Ως προετοιμασία για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Sint-Pieters.

 


ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ 5 μέρες
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΗμέρα 1η: Aθήνα ή Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, μια πόλη γεμάτη ζωντάνια και συνεχή δραστηριότητα. Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ολλανδίας. Η πόλη ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα σαν ένα μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα είναι το κύριο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα ονομαζόμενα grachten χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης και μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου της. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά εκ των οποίων τα περισσότερα κατοικούνται, κάποια σήμερα είναι γραφεία, και άλλα είναι δημόσια κτήρια.

 

Στην απευθείας πανοραμική ξενάγησή μας θα περιηγηθούμε στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα μέσα και έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Η διαδρομή μάς μεταφέρει αρχικά στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ κατά μήκος του ποταμού Άμστελ με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες του. Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό ''Μύλο του Ρέμπραντ'' στις όχθες του ποταμού και το εντυπωσιακό 'Στάδιο Αρένα'. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα, με δημόσια συγκοινωνία, θα πραγματοποιήσουμε μια πεζή βόλτα στο Ιστορικό κέντρο του Άμστερνταμ και την πλατεία Dam και θα νοιώσουμε το παλμό της πόλης. Οι φωτισμένες γέφυρες, οι διακοσμημένοι δρόμοι με τα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα λαμπερά κανάλια, θα είναι αφορμή για δεκάδες φωτογραφίες! Βέβαια πολύ γνωστό είναι και το τμήμα της πόλης με τα "κόκκινα φώτα", το ντε Βάλλεν, και τα πολυάριθμα coffee shops...


Ημέρα 2η: Άμστερνταμ
Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε μια επίσκεψη σε μια βιοτεχνία κοπής διαμαντιών, για τα οποία φημίζονται ιδιαίτερα οι Ολλανδοί και θα θαυμάσουμε το τρόπο με τον οποίο οι επιδέξιοι τεχνίτες επεξεργάζονται αυτούς τους πολύτιμους λίθους. Όσοι επιθυμούν στη συνέχεια  μπορούν να επισκεφθούν κάποιο από τα πολλά μουσεία που βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ (Het Rijksmuseum), τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης (Het Stedelijk Μuseum), το Σπίτι της Άννας Φρανκ κ.ά. Η πρότασή μας για το απόγευμα είναι μια προαιρετική εκδρομή στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια και θα μάθουμε για το τρόπο άρδευσης αυτών των περιοχών. Στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων που τα έχουμε δει σε τόσες φωτογραφίες και κάρτες, τώρα είναι ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να μάθουμε πώς γίνονται. Δεν θα παραλείψουμε και μια στάση στο γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους, στα ελληνικά, με θέμα “Ολλανδία και νερό". Κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης εκδρομής θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και ίσως να πάρουμε κι ένα κομματάκι για το σπίτι μας!  Επιστροφή στο Άμστερνταμ.
Γνωρίζατε πως το Άμστερνταμ αποτελεί μια εξαιρετικά πολυεθνική κοινωνία; Το 2008 ζούσαν στην πόλη άνθρωποι από 177 εθνικότητες και οι πρώτες κατά σειρά πληθυσμού ήταν: Μαροκινοί, Τούρκοι, Βρετανοί, Σουριναμέζοι και Γερμανοί. Επίσης ένα μεγάλο κύμα Κινέζων που εργάζονταν ως ναυτικά πληρώματα εγκαταστάθηκε στην πόλη  το 1911 όταν η Κίνα έγινε δημοκρατία, δημιουργώντας την συνοικία Τσάιναταουν του Άμστερνταμ για να ξεχωρίζει από τις αντίστοιχες άλλων κρατών. Η έλευση των ξένων στην πόλη εξηγείται απλά αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν. Η μεγάλη θρησκευτική ανεκτικότητα ήταν ο κύριος λόγος, ιδιαίτερα στην περίοδο των δύσκολων εποχών του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

 

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ - Βρυξέλλες (Ρότερνταμ Χάγη Ντελφτ)
Μετά το πρωινό αφήνουμε το Άμστερνταμ και κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της οδικής μας διαδρομής θα θαυμάσουμε το Ρότερνταμ με το μεγαλύτερο λιμάνι στις εκβολές του ποταμού Ρήνου και τους σύγχρονους ουρανοξύστες παρουσιάζοντας μια φουτουριστική αρχιτεκτονική του που σε καθηλώνει. Η πόλη είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης στις όχθες του ποταμού Νίουε Μάας (Nieuwe Maas). Το όνομα της πόλης Rotterdam προέρχεται από τη συγχώνευση των ονομασιών Rotte(r)+dam, δηλαδή ένα φράγμα (dam) πάνω σε έναν μικρό ποταμό, τον Ρόττε (Rotte), που συμβάλλει στον Νίουε Μάας στην καρδιά της πόλης.  Το Ρότερνταμ, μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές ευρωπαϊκές πόλεις, εκτός από το λιμάνι, είναι παγκοσμίως γνωστό για το Πανεπιστήμιο Εράσμους και για την σύγχρονη αρχιτεκτονική του, υψηλού επιπέδου.

Συνεχίζουμε για την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Το Ντελφτ είναι πασίγνωστο για την κεραμική του. Οι πρώτοι μάστορες αυτού του είδους προέρχονται από την Ιταλία και εξειδικεύθηκαν στην κεραμική μεγάλων πιάτων, τα λεγόμενα platelen. Παράλληλα στη πόλη αναπτύχθηκε και η ταπητουργία. Η μεγάλη άνθηση της οικονομίας όμως ήρθε από την ανάπτυξη της τεχνικής φαγιάνς, ειδικά στο μπλε χρώμα, που απογείωσε και τη φήμη της πόλης Ντελφτ. Ακόμη και σήμερα έρχονται πολλοί τουρίστες και έμποροι στην πόλη, μόνο για να αγοράσουν τα μπλε επισμαλτωμένα κομψοτεχνήματα των τεχνιτών του φαγιάνς. Ακολουθεί επίσκεψη στην διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο και τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις. Στην πόλη βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί. Παρ’ όλα αυτά επίσημη πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι το Άμστερνταμ, σύμφωνα με το Ολλανδικό σύνταγμα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες και στο ελεύθερο βράδυ που ακολουθεί θα περπατήσουμε με τον συνοδό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη μεγάλη πλατεία για μια πρώτη εξοικείωση με τη βελγική πρωτεύουσα.

 

 

Ημέρα 4η: Βρυξέλλες (Βατερλό, Ντινάντ, Λουξεμβούργο)
Μια γεμάτη μέρα μάς περιμένει σήμερα. Ολοήμερη εκδρομή στο μικροσκοπικό αλλά γοητευτικό Λουξεμβούργο. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες, τις Αρδένες με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στον ποταμό Μάους θα διακοπεί για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες βελγικές πόλεις την Ντινάντ, πατρίδα του εφευρέτη του σαξόφωνου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Η Πόλη του Λουξεμβούργου είναι μια από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και η έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ανώτατης δικαστικής αρχής της ΕΕ. Οι κάτοικοι του δουκάτου στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι ρωμαιοκαθολικοί και η επίσημη διοικητική γλώσσα του κράτους ήταν η γαλλική, αλλά από το 1984 υιοθετήθηκε η άλλοτε τοπική διάλεκτος, η λουξεμβουργιανή γλώσσα, ένα μείγμα γερμανικών και φλαμανδικών, διανθισμένο με παραλλαγές από τα γαλλικά. Δημογραφικά, περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων είναι πορτογαλικής ή ιταλικής καταγωγής, που σε δεύτερη γενιά απέκτησαν τη λουξεμβουργιανή υπηκοότητα. Στη χώρα υπάρχουν κάτοικοι 45 διαφορετικών εθνικοτήτων (το 15-20 % των μονίμων κατοίκων) που εξακολουθούν να διατηρούν την αρχική τους υπηκοότητα, αλλά ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

 


Ημέρα 5η: Βρυξέλλες (Γάνδη, Μπρυζ) – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ.  Το ιστορικό της κέντρο αναγορεύτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2000.


Πολλά από τα μεσαιωνικά της κτίρια είναι αξιοσημείωτα, συμπεριλαμβανομένου του "ναού της Παναγίας μας", της οποίας το τούβλινο κωδωνοστάσιο φθάνει σε ύψος τα 122,3 μ., γεγονός που το κάνει ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο. Το γλυπτό της "Παναγίας Βρεφοκρατούσης", το οποίο βλέπει ο επισκέπτης στο χοροστάσιο, πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό δημιούργημα του Μικελάντζελο που βρέθηκε εκτός Ιταλίας όσο εκείνος ήταν εν ζωή. Βέβαια το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης είναι το καμπαναριό του 13ου αιώνα, στο οποίο στεγάζεται ένας μηχανισμός αποτελούμενος από 48 καμπάνες. Η πόλη ακόμη και σήμερα απασχολεί σε μόνιμη βάση έναν χειριστή του μηχανισμού,  ο οποίος δίνει τακτικά κονσέρτα. Στην περιήγησή της θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγ. Ιωάννη, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Ναό της Παναγίας, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, το ιστορικό κέντρο.
Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αλλά και αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Η Γάνδη βασίζει την οικονομία της τόσο στην θέση της (είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος) όσο και στις βιομηχανίες που την περιβάλλουν όπως εργοστάσια της Βόλβο αλλά και της Χόντα. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός ήλθε να προστεθεί στις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, κυρίως λόγω της εξαιρετικής συντήρησης και διατήρησης των μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 


ΠΤΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

2 Ιαν

Αθήνα – Άμστερνταμ

08.35

11.20

6 Ιαν

7 Ιαν

Βρυξέλλες – Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

19.25

06.25

07.05

23.25

07.15

08.00

 

 

 

 

ΤΙΜΕΣ

 

 

 

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ

Ολλανδία Βέλγιο Λουξεμβούργο

5 ημέρες

2 Ιαν.

4*

Πρωινό

635

+190

190

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

*    Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean Airlines
Αθήνα Αμστερνταμ  ///  Βρυξέλλες Αθήνα
*    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως κατωτέρω ή παρόμοια
Άμστερνταμ: Novotel  / ΧΟ Blue Tower
Βρυξέλλες: NH Grand Place Arenberg / NH Brussels Louise
*    Πρωινό καθημερινά
*    Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
*    Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
*    Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό στον τόπο προορισμού
*    Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


×    Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
×    Διαμονή κατά την επιστροφή στην Αθήνα για όσους συνεχίζουν προς Θεσσαλονίκη
×    Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
×    Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο


ΤΑΞΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ


Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.bonustravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 75ΕΥΡΩ