bg

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

 

ΠΟΥΛΜΑΝ

Βελιγράδι 5 ημέρες

 

 

 

Το απόλυτο «must» των Βαλκανίων
Σερβία - Βελιγράδι
Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci 5  ημέρες


Αναχωρήσεις: 18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09

Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί & μουσική στο εκπληκτικό Sremski Karlovci, στις όχθες του Δούναβη1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2η μέρα: Βελιγράδι
Μετά το πρωινό μας ξενάγηση στο πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα - μία από τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στην παλιά πόλη. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα, η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, ο ναός του Αγίου Σάββα, ο τρομερός πύργος Νέμποσα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας εντυπωσιάσουν.

 


3η μέρα: Βελιγράδι - Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci
Αφού πάρουμε το πρωινό μας επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές. Εκεί κοντά βρίσκεται και το κουκλίστικο Sremski Karlovci, μια μικρή αλλά ιστορική και πάνω απ’ όλα εντυπωσιακή πόλη της επαρχίας Βοϊβοντίνα, πάνω σχεδόν στις όχθες του Δούναβη. Γραφικά σοκάκια, εντυπωσιακά κτίρια και μνημεία, ατμόσφαιρα χαλάρωσης και αρκετός τουρισμός είναι τα σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την ευρύτερη εικόνα. Το μεσημέρι πλούσιο γεύμα με κρασί και μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή στο Βελιγράδι.


4η μέρα: Βελιγράδι - (προαιρετικά Τόπολα - Όπλενακ)
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Εναλλακτικά σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα, στον Λόφο Όπλενακ και στο Μοναστήρι Μανασίτζα. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τόπολα, στην «καρδιά» των αμπελόκηπων, γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα. Επόμενη στάση μας ο λόφος του Όπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασίτζα. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09

375€

395€

+120

335€

 


Περιλαμβάνονται:
•    Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βελιγράδι - Αθήνα με Air Serbia
•    Μεταφορές, εκδρομές , ξεναγήσεις στο Βελιγράδι όπως στο πρόγραμμα
•    Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
•    4 νύχτες διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 88 Rooms 4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
•    Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί (1 ποτήρι ανά άτομο) & μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο στο κουκλίστικο Sremski Karlovci στην όχθη του Δούναβη (ως μέρος της διατροφής)
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξ. ασφάλιση έως  75ετών


Δεν περιλαμβάνονται:
•    Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων για την αεροπορική €140
•    Είσοδοι σε μουσεία και ο,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα


Πτήσεις με την Air Serbia

 

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βελιγράδι

16.35

17.15

JU 513

Βελιγράδι

Αθήνα

13.20

15.50

JU 512

 

 

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού: Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:
1.    Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2.    Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
3.    Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
4.    Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
5.    Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
6.    Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
7.    Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
8.    Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.